Милан Стефановић: Музика ме испуњава

Рођени Скопљанин, а већ дуже време Врањанац, Милан Стефановић публици је познат као гитариста некада  „Cardinal Point„-а, а сада бенда „Mud Factory„. Осим добрим свиркама, овај млади гитариста може да се похвали и музичким наградама – са Cardinal Point-ом освојио је друго место на фестивалу „Belgrade demo fest“, и прво по удлуци новинарског жирија. Два друга места на Зајечарској гитаријади и на гитаријади у Раткову, а са бендом „Mud Factory“ прво место на зајечарској гитаријади. Победници су Wacken фестивала на нивоу Србије.

У последњих годину дана нижете велике успехе, снимање новог албума, свирка на „Exit“ фестивалу, отварање Арсенал феста у Крагујевцу. Добили сте и престижну награду Wacken фестивала, какав је осећај после свих ових признања?

Оно што је нама као бенду јако битно, јесте да је неко препознао наш рад. И то нам пуно значи. Наша локална самоуправа није хтела да нас подржи, а подржали су нас људи који су нас само чули преко демо снимка. Стварно је сјајно када добијете потврду да је то што радите добро, од тако велике организације.

Како то да си одабрао баш Врање као град где желиш да живиш и радиш?

Па, то је занимљиво, Врање је одобрало мене. Мој отац је војно лице и стално смо се селили, али смо на крају остали у Врању. И слободно могу да кажем да је Врање мој дом. Без обзира на све недостатке које Врање има, ово је и даље мој град.

Дакле, рекао би да ти он ипак нешто значи?

Па мислим да је права реч за тај осећај, Дом, породица, музика, пријатељи. То је оно што ме је везало за овај град. Иако сам имао понуде да одем у веће градове, попут Ниша, Београда, Скопља, како бих радио у неком студију, ја то нисам желео, за мене је музика коју правимо са бендом „Mud Factory“ оно што ме испуњава. Живот у Врању за мене представља доказ да није све у новцу. Доказ да живот постоји и ван великих центара моћи.

 

Микс и мастер новог албума ради вам један од највећих продуцената у метал музици. Каква су очекивања?

Ми смо пре свега задовољни како смо снимили албум. Целокупна концепција албума је, слободно могу рећи, одлична, од текстова, до саме свирке. Сигуран сам да ће наш албум испасти добар. Микс албума нам ради један од најпознатијих људи у том послу, и сигуран сам да ће нам помоћи да албум звучи стварно добро.

 

Који је твој савет за младе гитаристе?

Нисам сигуран да сам ја тај који би требало да дели савете, али сам сигуран да је једини начин да успете, рад. Наш бенд не постоји од јуче. Ми смо заједно већ седам година, и стално радимо, како бисмо били бољи. Наравно без љубави према музици, немогуће је заиста успети у том свету.

 

Михајло Стојковић
Фото: Немања Ђорђевић

 

 

 

 

Facebook Comments