Живан Милошевић: Упорност и подршка најближих – сигуран пут ка успеху

Живан Милошевић је двадесетшестогодишњи Шапчанин који је тренутно на докторским студијама на Факултету спорта и физичког васпитања. Већ 10 година  успешно се бави атлетиком.

Живан Милошевић

Живан на једном од часова

Моја љубав према атлетици јавила се у другој години средње школе када сам видео да се отвара нови атлетски клуб „Цер“. На самом почетку сам лутао од дисциплине до дисциплине, а онда сам почео да се спремам и за средње пруге – РТС крос, првенство Србије и сл. – започиње причу наш саговнорник.

Живан нам говори како је у почетку било тешко ускладити факултет и тренирање, али је успео да се повеже са тркачима из Новог Сада те је успео радом, редом и дисциплином да уклопи своје обавезе. Његова велика подршка током студија је био Душко Радојчић Фруља.

 

Живан Милошевић– Поред овога члан сам и Спортско-дијагностичког центра у Шапцу који се фокусира на развој спорта, физичког васпитања и рекреације. Важно је бити иновативан и бити део организација које се удружују, то је пут до успеха – наставља Живан.

 

Живанов највећи успех јесте Новосадски маратон из 2011. године, а то је уједно било и Првенство Србије, када је он постао најмлађи првак наше државе.

Приликом једног такмичења, све моје колеге су биле окренуте против мене и након мог успеха, нису ми честитали. Тада ми је пришао данас познати атлетски тренер у Новом Саду и рекао ‘Све те разумем, пусти то, биће све добро’. А, поред њега ту је свакако и мој отац Недељко који је био једина особа која се искрено радовала мојим резултатима – прича Живан.

У скоријој будућности наш успешни саговорник каже да би волео да оснује своју породицу, те да се осим на професионалном, оствари и на породичном плану.                                                   

Сара Матковић

Фотографије: Приватна архива Живана Милошевића

Facebook Comments