Yasserstain: На крају је најважније да будеш добар човек

Познати Yasserstain био је гост Високо пословне школе у Новом Саду. Том приликом причао је о предузетничком духу, свом послу и младима.

Yasserstain

Милан Инића прати преко пола милиона деце и младих

У четвртак, 8. марта, на Високој пословној школи у Новом Саду, одржана је трибина Развој предузетничког духа код младих: Од забаве до бизниса. Гост школе био је млади Милан Инић, један од најпопуларнијих српских јутјубера, познатији као Yasserstain. Његов Јутјуб канал прати више од пола милиона људи. Изузетно је популаран међу тинејџерима, па је тако и директорка школе, Др Јелена Дамњановић, као мајка тинејџерке од 17 година,  која одлично зна ко је Yasserstain, дошла на идеју да организује ово дешавање.

Милана Инића је позвала као особу која има велики утицај на младе, али и зато што сматра да је најпријемчивији начин да их неко приближних година на забаван начин и уз неки другачији приступ научи нечему.

Yasserstain о свом раду и порукама које шаље пратиоцима

Милан је током трибине причао о свом раду, начину на који је постигао успех, где проналази инспирације и о многим другим стварима. Представио је и своју књигу и одговарао на питања студената. И сам им је постављао питања подстичући њихову активност, не само у датом тренутку, него активност и предузимљивост у њиховом животу.

Он има само 23 године, а ово ради већ 9 година. Завршио је Карловачку гимназију, а потом Академију уметности у Новом Саду. Иако је његов посао проистекао из пуке забаве, Милан га схвата врло озбиљно, посвећује му пуно времена  и труди се да буде све боље и бољи. Због великог броја пратилаца и одговорности свог утицаја на њих, посебан акценат ставља на поруке које преко својих клипова шаље младима.

„Не желимо никоме да попујемо, али кроз своје искуство и искуства људи који нас окружују, схватамо да је на крају најважније да будеш добар човек. Кроз наш рад, трудимо се да такву поруку и пренесемо младима. Нашу поруку шаљемо на врло забаван начин кроз приказ различитих ситуација, кроз музичке спотове и слично. У последње четири године, мало је промењен смер нашег рада. Гледамо сада да радимо забавно-едукативни садржај, да мотивишемо младе. Због тога смо ове године  и учесници Сајма образовања. Трудимо се да оно што ми радимо на каналу не буде само данас присутно већ и да наш садржај има неку вредност и да се неко с годинама врати на то.”

Питали смо га и ко је све његова публика и како долази до ње.

„Нашу публику чини  предшколски узраст, основци, средњошколци, али и студенти и многи родитељи. Публика се увек мења, они који су били са нама на почетку, сада су већ одрасли. Не покушавам да вијам публику и да радим само оно што је у тренду. Водим се оном изреком  – немој да вијаш људска ока, него људска срца.”

Милан је током 2017. године, писао књигу Немој бити тај лик која је објављена у јануару ове године. Књига је прилагођена серијалу Немој бити тај лик, а свако поглавље књиге је будућа епизода истоименог серијала. Писао је у трећем лицу и у прошлости каже да је ово једна веома неформална књига.

И за крај, једна занимљива чињеница. У Yasserstain-овим видео снимцима нема псовки, уопште.

Висока пословна школа развија предузетнички дух код студената

Yasserstain

                       Др Јелена Дамњановић

Разговарајући са директорком Високе пословне школе, Јеленом Дамњановић, сазнали смо да се ВПШ у исто време представља и на Сајму образовања, али и да су у току Дани отворених врата где сви заинтересовани будући студенти могу да дођу, посете школу и сазнају све што их занима. Директорка Јелена истиче да се ВПШ труди да изгради и одржи позитиван имиџ и што се тиче школовања и студентског живота уопште. Као што сви знамо, активности пре и после предавања врло су битне, а предузетнички дух је неопходан студентима из области које обухватају смерови ове установе, управо зато је и организовала ову трибину.

„Ми смо пословна школа, тако да ми младе и оспособљавамо да покрену свој посао и бизнис после школе. Наша парола је да се упорност увек исплати и да нема ничег без сопствене иницијативе. Увек морају сами да се боре за себе јер им ништа неће пасти са неба.”

 

Данијела Шиловановић

Фотографија: Марија Ердељи

Facebook Comments