Саша Лазић: Млади имају погрешну слику о животу

Персонални тренер који се бави бодибилдингом и powerliftingom, а на свом Ју Тјуб каналу као влогер има више од шеснаест хиљада претплатника.

„Мање времена проводите на друштвеним мрежама, не гледајте ријалити емисије“.

Саша Лазић, пример многима који желе да сопственим трудом и  вољом постигну циљеве. Овај двадесетседмогодишњак је завршио курс за оперативног тренера, а оно по чему је Саша такође препознатљив је његов посао влогера чији рад прати више од шеснаест хиљада пријављених корисника. Саша је своје детињство провео у тропској Африци, а у Новом Саду живи већ дуги низ година где, како у теретани, тако и на Ју Тјубу мотивише велики број младих.

Када си почео да тренираш и када се појавила жеља да тренирање подигнеш на виши ниво и започнеш снимање влогова?

Давне 2006. године, на мој шеснаести рођендан, мама ми је дала новац да се учланим у теретану. Тада сам се први пут сусрео са теговима и справама за вежбање. Редовно сам тренирао и временом су ми здрава исхрана и дизање тегова постали начин живота. Почео сам да снимам клипове 2014. године, како бих привукао што више људи да се баве тренирањем и здравим начином живота. Сада углавном сваки трећи дан снимим влог у којем приказујем свој просечан дан, са циљем да мотивишем гледаоце да се посвете тренингу и здравој исхрани. Такође, дајем савете око јефтиних и једноставних оброка, показујем правилно извођење вежби, причам о лепим и позитивним стварима са надом да ћу некога мотивисати.

„Опустите се, будите позитивни и радите на остваривању својих циљева“.

По броју пријављених корисника на Ју Тјуб каналу можемо видети твоју успешност, а и бројне симпатије које имаш код гледалаца. Како си то постигао и за шта су млади највише заинтересовани када је у питању садржај који им представљаш?

Позитивна енергија, искреност и једноставност је оно што приказујем од самог почетка у својим клиповима. Реална слика времена у коме живимо, у коме смо сви једнаки, и сви имају подједнаке шансе да остваре своје циљеве. Желим да сваки гледалац који погледа мој клип научи нешто ново, да га мотивишем и да схвати да се труд увек исплати.

Да ли се од посла влогера може живети у Србији?

Не. Ја од Ју Тјуба зарађујем довољно да једном месечно купим рецимо килограм пилетине. Тако да ово радим искључиво из љубави. Енергија коју људи узвраћају је непроцењива.

Недавно си се такође први пут опробао на такмичењу у powerliftingu. Како је прошло и да ли планираш да наставиш тиме да се бавиш?

Да, то је било прелепо и незаборавно искуство. Упознао сам много нових пријатеља са сличним интересовањима, и научио нешто ново. Све то ће ми помоћи у даљем наставку живота, и једва чекам да се поново опробам на неком од следећих такмичења. Такође, на лето хоћу да се опробам и у бодибилдингу.

Више боравите у природи, читајте књиге, здраво се храните и редовно тренирајте!“

Мислиш ли да је данашња омладина у нашој земљи свесна важности здравог начина живота?

Веома велики проценат омладине нажалост не зна шта то значи. Због лошег утицаја медија, често и друштва којим су окружени, омладина има тотално погрешну слику о животу. Пар тренинга недељно, или пак само редовна физичка активност, уз делимично сређену исхрану може веома добро да утиче на квалитет живота, како физички, тако и психички.

За крај питали смо Сашу да ли има влог за наше читаоце који желе да се врате у форму након силних празника и зимског периода. Препоручио нам је влог у ком купује намирнице здраве исхране за недељу дана и где говори о томе како владају предрасуде да је скупо хранити се здраво.

Омладинске новине желе много среће Саши у даљем раду!

 

Кристина Ивковић Ивандекић

Фото: Марија Ердељи

Facebook Comments