Саша Лампаш: Најјачи човек Балкана

Студент Београдске пословне школе и репрезентативац у powerlifting-у, Саша Лампаш, од октобра је најјачи човек Балкана и вицешампион света.

Успешан, млад и срећан!

Неки од наших саговорника са поносом и срећом гледају на претходну годину. Таквом виђењу допринели су сви мали и велики успеси који су је обележили. Један од њих је и Саша Лампаш, најјачи човек Балкана, који за Омладинске новине истиче да је му је протекла година донела много тога лепог.

„То је свакако мој факултет који завршавам у року са 10,00 просеком. Затим успех у спорту, укупно шест медаља и три пехара, како на државним тако и на светским такмичењима. И сјајна путовања током целе године, као и малог љубимца којег сам добио на поклон од девојке“.

Вицешампион света

Лампаш је на такмичењу у powerliftingu у октобру у Мишколцу у Мађарској, у конкуренцији 200 такмичара проглашен вицешампионом света. Такмичење се одржало у категорији до 125 килограма, а Лампаш каже како му је то такмичење донело много искуства и вере у себе, али да је било компликација око килаже.

„Конкуренција је била јака и пре свега многобројна. Највећи проблем је представљао мој вишак килограма, за који је крива неисправна вага у спортском центру где сам се припремао. Само четири дана пред такмичење сам установио да имам 132 килограма уместо 125. Практично сам био три дана без хране и воде да бих скинуо килажу”, рекао је Лампаш.

Саша Лампаш на такмичењу у Мађарској

Недуго након тога, Лампаш је освојио титулу најјачег човека на Балкану на такмичењу које се одржало у Бачкој Паланци.

Активан у више сфера

Осим бављења спортом и студирања, Лампаш се такође бави и глумом, па се тако нашао и у споту са Нешом Бриџисом, затим учествовао у емисији „Супер људи“, као и у криминалистичкој серији „Пет“. Лампаш такође има жељу да једног дана помогне људима као мотивациони говорник.

„Жељу да будем мотивациони говорник сам добио јер пре свега гледам младе људе како не знају шта желе у животу и нису довољно амбициозни. Зато сам почео да читам много психолошке мотивационе литературе и да истражујем теологију. Наравно то све примењујем и када држим персоналне тренинге где им саветујем да гледају само себе и да себе не упоређују ни са ким“, нагласио је Лампаш.

Лампаш је посвећен својим клијентима, којима често није само тренер него и мотивациони говорник 🙂

Узор младима

Лампаш је такође прошле године постао репрезентативац Србије у powerlifting спорту, где је, како каже, добио још већу одговорност да представља себе и Србију у што бољем светлу. За крај, овај двадесетчетворогодишњак нам је открио шта је оно што га покреће и на који начин све то постиже.

„Желим да будем узор младима који тек треба да почну да се баве неким спортом. Све то постижем јер имам велику жељу за успехом и јер желим да будем понос својој породици, девојци и једног дана жени и деци“, рекао је Лампаш.

 

Кристина Ивковић Ивандекић

Фото: Приватна архива

Facebook Comments