Срђан Торњански: Одувек сам желео да се бавим магијом

Прави мађионичар, ма колико био познат, никада неће открити тајну својих трикова. Да ли је тако и са Срђаном, нашим данашњим саговорником? Откриј у наставку.

Магија је Срђанов хоби који полако постаје посао!

Већ дужи низ година се у Покрету горана Војводине бави омладинским радом, jедно време је био кловн и жонглирао са ватреним штапом. Двадесетдвогодишњи Срђан Торњански има прегршт необичних занимања у свом рукаву – између осталих, погађаш, и магију!

Како се родила љубав према овом занимљивом хобију? Да ли је неко из твог окружења утицао на тебе и то да кренеш са откривањем магијског света и заната?

Магија је нешто чиме сам одувек желео да се бавим и тако се једном указала прилика. Упознао сам другара којег сам једва натерао да ми покаже пар трикова, уз обећање да нећу никоме показати како они функционишу. И када сам коначно успео, то је био клик који је прорадио код мене. Тада сам решио да се више посветим свом сну.

Колико дуго ти је требало да савладаш прве трикове и прве наступе?

Ух, тешког ли питања! За први трик није требало пуно, јер је он био доста лак и не толико комплексан за извођење. Али за наступ је већ друга прича, за то сам се  спремао много дуже. Наступ захтева мало више трикова, магије и самим тим и више  припреме. Није баш једноставно, треба вежбати и то много. Треба држати кондицију, што би рекли људи.

Абракадабра…

Имаш ли трему пред извођење? Да ли ти се десило да трик крене по злу и не оствари се онако како би требало?

Трема увек постоји, знаш како кажу, нека позитивна трема је увек ту. А што се тиче поласка по злу, јесте, десило се пар пута. Једном се десило баш кад сам наступао на телевизији. Али сам се прибрао у секунди и урадио трик како треба. Нико сем мене то није ни приметио. Најбитније је да се снађеш у свакој ситуацији.

Овде можеш да погледаш неке од Срђанових трикова.

Који је твој омиљени трик, а који је омиљени публици?

Па, ти ми постављаш сва тешка питања! (смех) Не могу да издвојим само један, али ако баш морам… Има један трик са картама што сам видео давних дана, док сам био млађи. Било ми је невероватно. Поготово зато што га је извео један познати  мађионичар. И након тога ми је требало дуго да га разумем. А публици, то не знам, мораш њих да питаш!

Како му то успева?!

Бити мађионичар ─ хоби, посао или љубав?

Мени је једна од најбитнијих ствари у животу срећа и бити срећан. Тако да ако успем да спојим све три наведене ствари у једно, а томе тежим, ја ћу бити најсрећнији на свету. Засад је само хоби, јер тешко је довољно зарађивати од тога у нашој држави. Настојим да се усавршавам, постанем професионалац и да ми то буде посао који ће ми поред љубави доносити новац да пристојно живим.

Текст: Јелена Врцељ

Фотографије: Марија Ердељи

Facebook Comments