Бојан Милинковић: Покреће ме жеља за добрим резултатом

После првог сусрета са кајаком, Бојан је одлучио да ће да се бори до свог максимума.

Бојан Милинковић долази из Шапца и са својих 20 година успешан је кајакаш већ 8 година. Тренира у Новом Саду у клубу „Војводина“, а члан је и домаћег клуба „Зорка“ из Шапца. Поред спорта, Бојан је и студент Факултета техничких наука.

‒ Пре кајака сам се бавио многим спортовима, али ме ниједан није привукао као овај. Осећај слободе на води и неограничен терен за тренинг су нешто што ретко који спорт поседује – започиње своју причу Бојан.

Трудом до најбољих резултата

Године 2015. освојио је своју прву велику међународну медаљу. Осим ње, освајао је и сребро и бронзу на првенству Европе, а такође и злато на турниру Олимпијских нада, које је било Првенство света за кадете. Каже да тип тренинга зависи од тога који део припреме је у току.

‒ Зими су дужи тренинзи са интервалима где се ради кондиција и издржљивост, како би се то све преточило у брзину на лето. А највећи покретач на тим предстојећим такмичењима јесте управо помисао на сав тај уложени труд и рад. Ту је и неизоставна воља за добрим резултатом – додаје наш саговорник.

Организација је пола посла

Његови тренинзи се одвијају два пута на дан, а факултет је такође незанемарив део. Оргазизован је тако да не испашта ни спорт, а ни факултет. Добром организацијом, како Бојан каже, све може да се постигне.

Успех је већи када имаш са ким да га поделиш

Бојан углавном весла сам, и то једнослед на 200 метара. Занимљива су му и веслања у групи јер му представља задовољство када неки успех може да подели са другарима из чамца.

‒ Волео бих да могу да освојим неку од светских и олимпијски медаља за сениоре, али велике планове за будућност немам. Пустим да све иде својим током јер не могу да утичем много на будућност, већ на оно што је  у садашњем тренутку – закључује Бојан.

 

                 Сара Матковић

Фотографија: Приватна архива

Facebook Comments