Ђорђе Поповић: Ватерполо је чиста емоција

Бити успешан са свега 18 година, изискује заиста много труда и велике способности. Суботичанин Ђорђе Поповић говори о својим ватерполо искуствима, а уједно и решава питање да ли од сутра кренути на тренинг или не.

Đorđe Popović

Ђорђе Поповић

Ђорђе Поповић иде у приватну Економску школу Глобал у Суботици и са својих 18 година је веома успешан ватерполиста. То се види из успеха које је постигао са својим тимом. Последње што су освојили било је четврто место у Србији за играче до 19 година. А њихов највећи успех је треће место у 1. Б лиги Србије.

Прво што сам почео да тренирам било је пливање, али сам убрзо престао јер ми је било досадно да пливам од ивице до ивице. Ватерполо је био много заниљивији и почео сам да га тренирам у суботичком клубу Спартак пре 11 година – започиње своју причу Ђорђе.

Ђорђе такође истиче да је веома важно ватерполо тренирати у континуитету јер се врло лако испадне из форме. Проблем је поново се вратити у тај исти ритам после пропуштених само неколико тренинга.

Више пута смо освојили првенство Војводине у млађим категоријама. Такође, прво место у сениорској конкуренцији у Другој лиги Србије (summer league). Ово бих издвојио и као најдражи досадашњи успех јер се у тој летњој лиги одржава форма за све веће играче, а то ми је и прво сениорско искуство – додаје Ђорђе

Đorđe Popović

Ђорђе Поповић: Ватерполо је чиста емоција.

Волео би да се његова каријера одвија управо онако како је он желео, а уједно се угледа на свог узора – Андрију Прлаиновића. Циљ му је да постане ватерполо тренер и упути децу на прави пут.

Припреме пред утакмицу се састоје од квалитетних тренинга, али и добре атмосфере са саиграчима на њима. Како се и каже на тренинзима освајаш медаље, на такмичења само одеш по њих. Те се тако и надам да ћемо успети да освојимо 1. Б лигу и уђемо у највиши ранг у Србији – наставља Ђорђе.

Ватерполо за Ђорђа представља чисту емоцију, која га покреће на свим утакмицама. Каже како будућност зависи искључиво од напорног рада и тимске слоге.

Спорт је заиста један важан фактор у нашим животима. Он нас може упутити на бољи пут. Лепше је када си у кондицији и на тренизима са истомишљеницима, него када си на улици и губиш време. Спорт нам не доноси ништа лоше. Учи нас да поштујемо окружење у свакаквим ситуацијама и зато би требало сви да се бавимо спортом – закључује Ђорђе.

 

                                                                                                                 Сара Матковић

Фотографија: subotica.info

Facebook Comments