Милица Гардашевић: Сваки успех ми доноси јачу мотивацију

Милица Гардашевић је једина српска атлетичарка која се са Првенства Европе за старије јуниоре у Гросету вратила са медаљом. И то златном!

Milica Gardašević

Милица Гардашевић – наследница Иване Шпановић?

Када бих описивала Милицу рекла бих да је она понос Србије, пример многима, шампионка у скоку на даљ, а од недавно и студенткиња. Милица Гардашевић је у јулу са скоком од 6,46 метара освојила златну медаљу на Првенству Европе за старије јуниоре/ке у Гросету. Тај шампионски скок у трећој серији ју је довео у улогу младе шампионке Европе до 20 година у скоку у даљ. Она јe победила и на јуниорским Балканским играма и тамо остварила лични рекорд од 6,56 метара, који је најбољи у Европи у јуниорској конкуренцији 2017. године.

 

„Класичан даљаш“

За Омладинске новине Милица открива да је бављене овим спортом започело потпуно спонтано, иако је тренер већ од првог дана препознао њен таленат. На залетишту се, каже, осећа најопуштеније.

Милица је једина српска атлетичарка која је освојила медаљу на овом првенству што јој, како каже, представља огромну част.

„Неизмерно сам захвална на подршци коју сам имала. На овај успех гледам као на још већу мотивацију, а надам се још бољим резултатима и успесима“, изјавила је она.

 

Добра увертира пред сениорску каријеру

Миличин тренер Марко Милинков каже да је Европско првенство у Гросету послужило као лепа увертира пред сениорску каријеру која предстоји од следеће године када ће се Милица такмичити искључиво у сениорској конкуренцији. Милица је нагласила да се радује што ће бити у прилици да скаче са најбољим светским и европским скакачицама у даљ, а да је напредак у првом плану.

 

Наследница Иване Шпановић

Велики број људи је Милицу назвало наследницом Иване Шпановић, иако рекорд у овој дисцплини и даље остаје у Иванином власништву са даљином од 7,24 метра. Она каже да јој то прија, али да се не оптерећује државним рекордом.

Milica Gardašević 2

Иако су спортске припреме биле озбиљне, није занемарила ни оне школске.

 

Образовање је битно

Иако је због првенства одложила пријемни за факултет, и тиме доказала колико јој је стало до доброг резултата и колико је посвећена овом спорту, Милица наглашава да је образовање изузетно битно и да планира да настави своје школовање, те је од недавно студенткиња на Едуконс универзитету.

Милица истиче да сви спортисти имају исти циљ, а то је да буду најбољи у томе што раде. Милица нам је својим резултатима то већ доказала, а Омладинске новине јој желе да остане најбоља! Спортски поздрав!

 

Кристина Ивковић Ивандекић

Фотографија: Марко Ђанић

Facebook Comments